Panorama- of 360°-foto’s

Veel woningverkoopsites maken gebruik van zoekopdrachten. Woningen die veel foto’s hebben, en dan met name panorama-foto’s, komen hoger in de zoekresultaten. Met die positie trekt u natuurlijk meer bezoekers en daarmee ook meer aspirant-kopers!

Zoals de naam al verklapt, laten panorama-foto’s een heel breed beeld zien. Zó breed dat het niet op een computer- of telefoonscherm kan worden getoond. Wel kan er op de foto ‘rondgekeken’ worden. Met de muis kan er dan naar links, rechts, boven of onder gekeken worden, net alsof u er zelf zou staan. Funda noemt deze dan ook wel 360°-foto’s.

Door 360°-foto’s te laten zien, krijgen de aspirant-kopers al een heel goed beeld van de woning. Zij kunnen rondkijken en inzoomen op onderdelen die hun aandacht hebben. Bijvoorbeeld: Heb ik zicht op mijn auto als die geparkeerd staat? Kan ik vanaf de vide naar de openslaande tuindeuren kijken? Als ik in de keuken zit, wat zie ik dan van de tuin?

De 360°-foto’s kunnen met elkaar worden verbonden zodat met enkele muisklikken door de woning gelopen kan worden. Op die manier kunt u virtueel door het huis lopen en rondom u heen kijken, zonder dat u de woning hoeft te betreden! Dit wordt ook wel een 3D-tour, virtual tour of virtuele bezichtiging genoemd.

Het maken van 360°-foto’s kost meer tijd dan het maken van reguliere foto’s, maar 360°-foto’s bieden dan ook veel meer en andere informatie dan reguliere foto’s. Vooral wanneer er bijzondere features in de woning zijn, zoals een mooie trap, een mooie tuin of een mooie indeling van ruimten, is het alleen daarom al de moeite waard om panorama-foto’s te maken!

Voor de aspirant-koper zijn 360°-foto’s heel efficiënt: Deze kan zelf bepalen welke looproute genomen wordt en bij welke foto naar welk deel van de woning wordt gekeken.

Vooral in deze ‘Corona-tijden’ zijn foto’s, en dan met name 360°-foto’s van groot belang: hiermee hoeft de aspirant-koper geen oriënterend bezoek meer uit te voeren!

Dit is een panorama-foto, maar die is natuurlijk niet makkelijk leesbaar! IMG_1007 Panorama2

In een speciale viewer wordt deze afbeelding toonbaar gemaakt en kunt u met de muis rondom in de foto kijken, of zelfs met een VR-bril rondkijken! Nieuwsgierig hoe dat er uit ziet? Kijk hier naar een voorbeeld van een 360°-foto die samen met anderen een virtual tour vormt.

Cardboard vr-glasses
Op je telefoon een virtual tour beleven!