Goede styling, goede foto’s: Zó verkoopt u!

Één foto zegt meer dan 1.000 woorden. Een open deur voor de 16.700 bezoekers op woningverkoopsites als Funda want die bezoekers scannen het aanbod visueel aan de hand van de aangeboden foto’s.

Een goede foto trekt de aandacht en leidt tot meer bezoekers.

Een ander aspect van goede foto’s is dat daarmee de makelaar zichzelf positioneert: Als hij maar consistent een bepaald beeld verspreidt, dan zal dát het beeld zijn waar zijn clienten naar op zoek zijn.

Het is dus belangrijk om goede foto’s te hebben van de woning die te koop staat.

 

Casual photo
Foto met je telefoon

In principe kan deze woonkamer prima met een telefoon gefotografeerd worden, de situatie is overzichtelijk en er ontstaat een duidelijk beeld van deze ruimte: Dit is een woonkamer.

Toch is dit geen goede verkoopfoto: De woonkamer komt vrij donker en klein over. Ook de scheve deur links komt bij veel klanten onnatuurlijk over: Iedereen weet dat de muren recht staan.
Al snel ontstaat de vraag of deze woning wel passend is. Gelet op de tijdsdruk heeft het geen zin om hier een bezoek aan te plannen.

 

Woningfotografie, interieur, styling
Technisch goede foto, zonder styling

Dit is dezelfde ruimte, maar dan veel waarheidsgetrouwer in beeld gebracht. Het is er licht en ruim, met grote wanden die helemaal naar smaak zijn in te richten.

Van dit huis wil ik wel wat meer zien!

Toch komen de spulletjes erg persoonlijk over: Hier woont nog iemand. Daardoor wordt het voor de koper moeilijker om in te schatten hoe deze ruimte voor hemzelf kan worden ingericht.

 

 

Gestyled voor woningverkoop
Goede foto, kleine styling-ingreep

Veel onnodig afleidende spulletjes zijn opgeruimd, enkele zaken zijn beter gepositioneerd en er is een klein aantal details aangebracht die nóg meer de sfeer van een naar eigen smaak aan te passen woonkamer weergeven. Hierdoor wordt het voor de koper makkelijker om de ruimte naar eigen smaak in te kunnen richten.

Ook fotografisch is er meer nadruk aan het vloeroppervlak gegeven waardoor er voor de koper ook meer mogelijkheden ontstaan om de woonkamer zelf in te richten.