Fotografie

Wat doet Style on Site met (woning)fotografie?

Het stylen of stagen van een woning is een creatief proces: Met de middelen die aanwezig zijn wordt het meest haalbare gepoogd te bereiken. Omdat elk huis andere sterke punten heeft, omdat van elk huis weer andere sterke punten benadrukt moeten worden en omdat in elke situatie weer andere accessoires ter beschikking staan, is het altijd weer een hele puzzel om dat voor elkaar te krijgen.

Direct nadat de laatste hand aan het stylen gelegd is, is het resultaat op zijn best. Het is op dat moment erg belangrijk om direct aansluitend foto’s te kunnen nemen. Omdat er in het huis nog gewoond wordt, worden er namelijk al weer snel dingen veranderd.

Speciaal hiervoor maakt Style on Site zijn eigen foto’s met zijn eigen fotograaf. Het maken van de foto’s wordt dus ingepland direct na de style-werkzaamheden.

Hierdoor is de hinder die de verkoper ondervindt kleiner, maar ook het resultaat beter!

Waarom is (woning)fotografie nodig?

Er zijn veel woningen op de markt en die markt wordt bepaald door verkoopplatforms zoals Funda, Jaap, Vodem, Huislijn, VBO Makelaars, Makelaarsland, Pararius.nl en nog veel meer andere sites. Deze sites werken met foto’s.

Zelfs als u uw woning alleen in de etalage van de makelaar wilt presenteren, zullen hiervoor foto’s gebruikt moeten worden.

In alle situaties wordt uw woning dus naast veel andere woningen gepresenteerd. Kopers kunnen in een oogopslag uw woning vergelijken met de anderen. Dat doen zij op basis van de foto’s.

Het is dus belangrijk om de woning goed te presenteren, hiervoor moet in nagenoeg alle gevallen de woning gestyled worden. Daarna moeten er de goede foto’s gemaakt worden. Iedereen kan zelf met zijn telefoon foto’s maken, maar er is toch een waarneembaar verschil met speciaal hiervoor gemaakte foto’s.

Zaken als compositie, lichtinval, belichting, kleurinstellingen, detailopnames, panorama-foto’s, volgorde van de foto’s en nabewerking maken het verschil tussen een goede foto en een ‘casual foto’. Het verschil tussen “ik skip dit huis”, of: “Hé, interessant, hier wil ik meer van weten!”.

Werkwijze

Uiteraard is er de gebruikelijke werkwijze van Style on Site: Een persoonlijke intake, een ronde door uw woning om de sterke punten van de woning te begrijpen, een planning en dan natuurlijk de uitvoering.

Omdat styling en fotografie bij Style on Site naadloos in elkaar grijpen, kunnen deze back-to-back ingepland worden. U heeft dus de minste hinder hiervan.

Omdat styling en fotografie bij Style on Site naadloos in elkaar grijpen, treedt de styliste ook op als art-director van de fotograaf. Hierdoor ontstaat een sterker resultaat!

Omdat styling en fotografie bij Style on Site naadloos in elkaar grijpen, is de fotograaf het verlengstuk van de styliste. Kleine dingen worden nog door de fotograaf opgelost en er wordt voorkomen dat de tekortkoming van de een verweten wordt aan de ander. U heeft tenslotte al genoeg aan uw hoofd!

Waarin wijken wij af van de concurrentie?

Onze sterke punten zijn de inhoud en de samenwerking. Omdat styling en fotografie naadloos in elkaar grijpen, kunnen wij u daarmee een resultaat bieden dat u niet bij een ander vindt!

Een ander aspect dat u niet bij een ander vindt, is onze flexibiliteit in het leveren van de resultaten. De foto’s zijn al geoptimaliseerd voor gebruik op funda, het publiceren daarvan kost u weinig tijd. Vaak is het zo dat u meer foto’s ontvangt dan was afgesproken, of dat er eerder geleverd wordt dan was afgesproken!

Ten derde gaat het om het totaal-plaatje: Het stylen, de foto’s, de panorama-foto’s, het inmeten en de plattegronden wordt allemaal door dezelfde partij uitgevoerd. U hoeft dus niet voor elke persoon zelf een afspraak te maken en zijn voorwaarden met de anderen te coördineren!

Kunnen wij u helpen? Neem contact met ons op!